Nystart för golfen i Eckerö

”Tomas Sundberg, entreprenören som satsar på nya projekt och utan att hållit i en golfklubba har sett till att det nu finns en ny fräsch golfbana med 18 hål”

– I stället för att se golfbanan i Eckerö försvinna helt tog sig Tomas Sundberg en funderare och tänkte det där ska nog gå. Och visst gick det säger Tomas som hållit i projektet och förnyat banan. Nu finns det en nyrenoverad bana med fina spelmöjligheter med 18 uppfräschade hål, bunkrar och dammar. Det har varit ett intensivt arbete att ta till sig allt som kommer med byggandet och driften av en golfbana, det är klart. Men att driva projekt, se till att alla bitar faller på plats är något som jag arbetat med väldigt länge. Det är det som är utmaningen, att se till att allt till slut flyter på, funderar Sundberg.
Banan ligger längs med Eckerövägen, endast 10 minuter med bil från färjfästet i Berghamn, Eckerö och 30 minuter från Mariehamn.
Detta gör att det går alldeles utmärkt att åka och golfa över dagen.
Eckerö golf startade sin verksamhet redan 1995 med nio korthål och driving range. År 2004 invigdes långhålsbanan med 18 hål. Efter en tids uppehåll nyöppnar nu Eckerö golf den 1 maj 2015.
Den som tidigare besökt Eckerö golf kommer att se att den tidigare driving rangen är borta, där byggs nu SmartPark, en familjepark med många attraktioner och aktiviteter som öppnar till sommaren. En helt nyanlagd driving range finns numera på norra sidan om Eckerövägen
– Jo det är mycket på gång i Eckerö, det känns bra att vara med i den här positiva utvecklingen avslutar Tomas Sundberg.