Rör på digrora-pa-dig-ikon-liten

Vem har sagt att semester bara handlar om att ligga stilla på stranden? De flesta mår bäst av att röra på sig också. Njut av kroppens konturer och musklernas arbete, utmana dig själv med att testa något nytt och svettigt – eller motionera busigt och lekfullt tillsammans med familjen.


Är du i Eckerö andra lördagen i juli ska du inte missa Semesterloppet med start i Käringsund: ett motionslopp för hela familjen där du springer, joggar eller går antingen fyra, åtta eller 12 km. Färden går över stock och sten längs stigar och skogsvägar – en naturupplevelse i sig. Alla får en minnesmedalj, och stämningen är härlig.

Att bara vandra är gratis motion och ett fint sätt att se sig omkring – det är lätt att missa alla smultronställen om du bara åker bil (du känner helt enkelt inte doften). Dessutom: när du går kan du röra dig fritt. Du kan göra spontana kringelikrokar när du ser något intressant, du kan hoppa längs stenarna i strandkanten mellan Berghamn och Käringsund, du kan höra måsarna och vattenskvalpet, du kan känna sommarens alla dofter eller hålla utkik efter roliga skyltar om loppisar och aktiviteter.

Ett annat alternativ är att hyra en cykel i Käringsund. Ännu mer rörelse hittar du under rubriken UPPLEV.

Familjeparken Smart Park


Klättra och klänga, krypa och smyga, springa, hoppa, leka och lära.
På familjeparken Smart Park kan du bland annat klappa djur, spela äventyrsgolf, bygga sandslott, lura hjärnan i illusionsbanan eller köra mjölk till mejeriet på parkens bilbana.

Eckerövägen 388
22270 Eckerö
tel: +358 (0) 18 38 499
tel: +358 (0) 457 344 9666

Ålands Curlingcenter


Ålands curlingcenter är en modern hall med två banor och på övre våningen finnas en panoramabar med utsikt över banorna.
Curling är en perfekt teambuilding för företag och andra grupper. Ett curlingpass är två timmar och i passet ingår instruktör och all utrusning som behövs. Öppet fram till 15 juni och öppnar på nytt 15 augusti.

Käringsundsvägen 85
Storby, 22270 Eckerö
tel: +358 (0)457 374 97 78

Käringsund Resort & Conference


Vill du röra på dig på semestern? Hyr cykel eller kajak, spela tennis eller strandvolley, ta en runda minigolf med familjen.
Käringsund Resort & Conference har aktiviteter för alla och står värd för flera må-bra-evenemang som cykeltävlingar, det traditionella semesterloppet i juli samt Käringsund Triathlon.

Käringsundsvägen 194
22270 Eckerö
tel: +358 (0)18 38 000

Degersand Resort & Restaurang Q


Rörligt strandliv ger energi och vacker solbränna.
Jogga längs vattenbrynet, utmana familjen på en runda frisbeegolf i femhålsbanan eller utnyttja Degersand Resorts beachvolleyplan. Spel som kubb och boccia finns att låna, och för barnen finns gungor och två klätterbåtar.

Degersandsvägen 311
22270 Eckerö
tel +358 (0)18 38 004

Leklandet


Studsa och hoppa, boxas och brottas, rulla och spring, tävla med dina vänner.
Bland Leklandets uppblåsbara attraktioner går det vilt till. Småbarn, tonåringar och vuxna – här finns något för alla. Lek med hela kroppen, oberoende av väder och vind.

Käringsundsvägen 85
22270 Eckerö
tel: +358 (0) 457 344 9850

NIMIX


Vill du paddla på Åland? Närmare naturen och havet kan du inte komma, och lugn och tystnad finns det gott om.
Nimix Kajakuthyrning har modeller både för vana paddlare och för nybörjare, och kör kajaken dit du vill ha den (kosnadsfritt inom Eckerö). Solig familje-picnic eller veckolånga vildmarksäventyr: du väljer.

mobil uthyrning, Eckerö
tel: +358 (0)50 66 716