sola-bada-ikonSola & Bada

Vad vore sommaren utan sol och bad? Eckerö har flest soltimmar på Åland och är omgivet av hav åt alla håll, så det är svårt att missa chansen.

Här är de viktigaste allmänna badstränderna.

Degersand


Degersand i Torp på södra Eckerö har utnämnts till Europas näst bästa strand av brittiska Metro och resebloggen Beachtomato.
Sanddynerna och den öppna horisonten ger en känsla av sydligare breddgrader: Ålands finaste strand.

Degersandsvägen 311
22270 Eckerö
tel +358 (0)18 38 004

Sandviken/Sandmo simstrand


Sandvikens badplats i Storby, ett stenkast förbi Eckerö Post- och Tullhus, erbjuder mycket grunt och ofta solvarmt vatten över slät sandbotten för de minsta. Vuxna badare får räkna med att vada ut en bit mot sjöbodarna.

Käringsund Resort & Conference


Vid Käringsund Resort & Conference finns en härligt sandstrand, utsikt över de kariktäristiska sjöbodarna, och inloppet till Käringsund.
På den stora terrassen finns glass, kaffe och andra förfriskningar. Är vädret kallt finns även en stor och uppvärmd pool.

Käringsundsvägen 194
22270 Eckerö
tel: +358 (0)18 38 000

Eckerö Post & Tullhus


Klipporna precis vid Eckerö Post- och Tullhus är en badstrand som är lätt att missa – för den lena sanden börjar inte förrän du stigit i vattnet. Midjehögt och grunt om vartannat.

Böle/ Sommarsimskola


På badstranden i Böle håller Folkhälsan i Eckerö, sommarsimskola, för barn från 5 års ålder. Barnen får möjlighet att öva simning samt leka på land och i vattnet, två timmar per dag, måndag-fredag i två veckor. För de mindre barnen finns under en en vecka varje sommar Lek & Plask. Anmälan till simskola sker alltid söndagen innan simskolestart kl.18.00 på plats på badstranden i Böle.