ta-med-hem-ikonTa med hem

Var är hemma? Under semestern är det inte så lätt att veta: där du sov i natt, där du ska sova nästa natt… eller där din egen säng och din postlåda bor hela året. På de här sidorna samsas sådant som du kan köpa med dig både till semester-hemma och till på-riktigt-hemma.


Här finns tips på var du hittar åländska delikatesser – att äta upp genast eller att gömma i väskan som semesterminnen eller gåvor.

Men också konst, konsthantverk, klassiska souvenirer och mer oväntade reseminnen och presenter. Vad sägs om en gädda i plysch eller en dammvippa av strutsfjädrar? Eller varför inte en tavla – mer dyrbart men också beständigt.
Ta med dig ett stycke Eckerösommar hem: en förlängning av det goda livet.

Gastropub Bodegan


En tavla för väggen hemma i stan, kanske med havsmotiv som minne av härliga sommardagar? Eller något du behöver i stugan eller båten: En pocketbok eller en gästhamnsguide, schampo eller ny tandborste istället för den som gick till sjöss. Gastropub Bodegan säljer allt möjligt en sommarfirare kan behöva.

Fiskeläget 44
Storby, 22270 Eckerö
tel +358 (0)18 38 530

Ålands Jakt- och Fiskemuseum


Spara doften av sommar och båtar i form av en tvål som doftar tjära, eller gosa med en gädda i plysch. I Havsboden i Ålands Jakt- och Fiskemuseum minner hela sortimentet om natur och skärgård, fiske och jakt. Från knivar och fiskedrag till böcker, lokalt konsthantverk och leksaker. Salta presenter för stora och små.

Fiskeläge 37
Storby, 22270 Eckerö
tel: +358 (0)18 38 299

Mercedes Chocolaterie


Det finns en pralin för varje sinnesstämning, anser Mercedes Urbano-Winquist, som tillverkar utsökta handgjorda chokladpraliner och andra chokladprodukter i anrika Eckerö Post- och tullhus. I pralinerna från Mercedes Chocolaterie gifter sig den bästa kakaon från Venezuela med åländska råvaror: smör och grädde, havtorn och honung.

Eckerö Post- och tullhus
22270 Eckerö
tel: +358 (0)40 53 96 699

Tsarevna


Vill du ta med dig Tsarevnas läckerheter hem? På hyllorna lockar skorpor, hemgjord müsli och hembakat bröd (även glutenfritt). Härligt doftande handgjorda tvålar, ekologiska teer och massageljus av sojavax… sortimentet varierar, för här är det inspirationen och säsongen som styr.

Eckerö Post- och tullhus, Sandmovägen 1
22270 Eckerö
tel: +358 (0)18 38112
tel: +358 (0)40 16 38112

Jussis Keramik


Vackra funktionella bruksföremål för köket tänkta att hålla i många år. Munblåst glas från egen hytta och silversmycken som syns. På Jussis keramik i centrala Storby hittar du åländskt konsthantverk för vardag och fest. Bara det färgstarka glaset i regnbågens alla färger gör butiksbesöket till en fest för ögat.

Käringsundsvägen 3
22270 Eckerö
tel: +358 (0)40 51 08 421

Käringsunds campings pub och café


Vare sig du bor på Käringsunds camping eller bara åker förbi på väg ut på äventyr behöver du kanske titta in på campingens pub och café, som har ett minilivs med basvaror för semestervardagen. Kommer du på morgonen doftar det extra gott, för då finns här nygräddat frukostbröd bakat från grunden.

Käringsundsvägen 147
22240 Eckerö
tel: +358 (0)18 38 309

Bettys Skafferi


Lanthandel i Eckerö. På Bettys Skafferi hittar du livsmedel och övriga dagligvaror. Öppettider och utbud finner du lätt på vår hemsida www.bettys.ax.

Psst... Du vet väl att i Restaurangen på Bettys har vi fantastisk inredning och roliga prylar till försäljning, liksom tavlor och en del fina böcker. Välkommen in och fynda.

BETTYS
Bagargatan 3
222 70 Eckerö
tel: +358 (0) 18 38 058